Badetemperaturer

Her er det varmest i vannet nå

Her kan du sjekke badetemperaturene nå.

HVORDAN ER BADETEMPERATUREN NÅ? Sørenga i Oslo kan skilte med 22 grader i vannet 17. juni - og det er mange flere steder i landet hvor badetemperaturene er over 20 grader, ifølge badetemperaturvarselet til Yr.no. Foto: NTB scanpix
HVORDAN ER BADETEMPERATUREN NÅ? Sørenga i Oslo kan skilte med 22 grader i vannet 17. juni - og det er mange flere steder i landet hvor badetemperaturene er over 20 grader, ifølge badetemperaturvarselet til Yr.no. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er meldt styrtregn noen steder onsdag, er det fremdeles gode værutsikter med sol og «Syden-varme» hele uka - og Meterologisk institutt har meldt om fare for varmerekorder på opp i 30 grader i løpet av uka.

Mange trekker mot badeplassene, noe som gjør at det kan bli trangt på strendene - som vi har sett i Oslo-området de siste dagene, hvor helsemyndighetene har bedt folk om å skjerpe seg og huske å holde avstand.

Men forutsatt at du bader trygt og holder avstand til andre: Hvor varmt er det egentlig i vannet?

- Begynner å ta seg opp

På Yr.no kan du finne en oversikt over badetemperaturer. Det er en tjeneste som er levert av Meterologisk institutt og NRK. Pernille Borander, vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt, understreker overfor Dinside at badetemperaturene ikke er noe de har observasjoner på selv - men er basert på det privatpersoner legger inn på Yr.no.

I tillegg hentes målinger levert av Badetassen.no, Badevann.no og Oslo kommune.

I Yr.no sin badetemperaturtjeneste er badetemperaturene sortert fylkesvis.

- Om vi for eksempel ser på Innlandet, ser jeg at i Skonnordtjernet på Gjøvik, der er det meldt om 22 grader i vannet, i dag like før klokka ti. I Isefjær ved Lillesand er det meldt om 21,4 grader i dag morges. Og i Gakorivannet i Alta meldes det om 13,6 grader i dag, forteller Borander til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer