Her er dette forbudt

Danskene advarer deg allerede ved døra, mens kypriotene anser det som tabu.

Til Kypros i ferien? Tenk deg om før du mater babyen offentlig ... Foto: Colourbox
Til Kypros i ferien? Tenk deg om før du mater babyen offentlig ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie med minsten, bør du kanskje vurdere hvilket reisemål du velger. Det er ikke alle kulturer som er like imøtekommende overfor amming på offentlige steder, som i Norge - du skal ikke lenger enn til Danmark før spillereglene forandrer seg ganske betraktelig i forhold til dette.

Her er det ikke uvanlig at spisesteder markerer sitt standpunkt til amming i form av "amming forbudt" - skilt på døra ... Men det finnes selvsagt også spisesteder som tillater dette. Flere råd om hvordan du kan forholde deg til dette, og hvor du finner informasjon om hvilke spisesteder som synes dette er ok og hvilke som ikke liker det, finner du under landsinformasjonen lenger ned på siden.

Her er det vanskelig

Kypros er sammen med Egypt de landene som kanskje utpeker seg som de vanskeligste å oppholde seg i for familier som er på reise med diende spedbarn. I Egypt anbefaler turistkontoret at du finner deg et egnet rom for formålet - og det samme gjelder for Kypros' del. Om du likevel trosser normen, vil du fort kunne føle deg ille til mote, på grunn av hvordan folk rundt deg opptrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer