Priser i Europa: Balkan er billigst

Her er Europas billigste ferieland

På Balkan er det billigst for deg som skal på ferie, viser prisstatistikken fra EU. Norge er blant de dyreste landene.

BILLIG PÅ BALKAN: Makedonia (avbildet), Albania og Bulgaria er de destinasjonene som har lavest prisnivå på typiske turistutgifter, ifølge en fersk prisstatistikk fra Eurostat. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BILLIG PÅ BALKAN: Makedonia (avbildet), Albania og Bulgaria er de destinasjonene som har lavest prisnivå på typiske turistutgifter, ifølge en fersk prisstatistikk fra Eurostat. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sammen med Island og Sveits er Norge fortsatt på toppen av listen over Europas dyreste land.

Prisstatistikk fra EUs statistikkontor Eurostat viser at prisnivået i Norge lå 43 prosent over gjennomsnittet i de 28 EU-landene i 2017.

Island hadde de høyeste prisene, på 66 prosent over gjennomsnittet, mens Sveits lå 59 prosent over snittet.

– For alkoholholdige drikkevarer og tobakk toppet Island og Norge listen med rundt dobbelt så høye priser som gjennomsnittet i Europa, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en gjennomgang av tallene.

De høye prisene forklares med avgiftsnivået, noe som også bidrar til høye priser på alkohol og tobakk i de andre nordiske landene sammen med Irland og Storbritannia.

Et flertall av landene på Balkan kom ut med de laveste prisnivåene i undersøkelsen. Makedonia og Bulgaria hadde for eksempel prisnivå på omkring det halve av gjennomsnittet i EU.

Billigste ferie på Balkan

For priser på varer og tjenester som påvirker feriebudsjettet, var det spesielt en del land på Balkan som utmerket seg med lave priser, skriver SSB i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer