Her er femstjernershotell billigst

Det er i Øst-Europa du får mye luksus for pengene.

Praha er en populær storby å reise til - og her får du mye hotelluksus for pengene. Foto: Aidas Zubkonis
Praha er en populær storby å reise til - og her får du mye hotelluksus for pengene. Foto: Aidas Zubkonis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er deilig å bo på luksushotell, men ikke alltid like deilig å se hva regningen for oppholdet kommer på. Men, hvor ille innhogget i bankkontoen blir kommer selvsagt an på hvor i verden femstjernershotellet du bor på ligger.

Det er store prisforskjeller fra by til by. I de dyreste storbyene må du ut med flere tusen kroner for en natt på femstjernersrom, mens i andre byer koster det like lite som et helt vanlig hotellrom her i Norge.

Riktignok har finanskrisen gjort livet en smule vanskeligere for de aller fleste femstjernershoteller. Stort sett uansett hvor i verden de ligger, så du får mer luksus for pengene nå enn i fjor sommer.

Hotels.com har gått gjennom sin statistikk, og laget en liste over hvilke populære storbyer som gir deg flest stjerner for en rompris på 1.000 kroner. Listen ble på hele 14 byer, og ikke alle er så eksotiske og langt unna som du kanskje hadde trodd.

Hvor bør du bestille hotellrom? Gjennom søkesider, eller direkte hos hotellet? Vi gjorde en test

Billig i øst

Du behøver ikke reise lenger enn til Praha, Warszawa eller Tallinn. I alle disse øst-europeiske byene får du femstjerners overnatting for 1.000 kroner (for ordens skyld - vi snakker da om døgnpris på et dobbeltrom).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.