Her er ferieidyllens verste fiende

Montezumas hevn og Delhi belly er magebakterier du bør unngå.

Publisert
Sist oppdatert

I sommer vil vi til Syden, og gjerne ta noen lange kvelder med deilig grillmat til. Men dette kan vi bli syke av. DinSide har samlet noen forhåndsregler vi bør følge for å unngå å bli syke av mat i sommer.

Varme strøk

Er du en av de som ikke har en ordentlig sommer før du ligger i en solseng på en hvit middelhavsstrand, har du kanskje også opplevd den svært så ubehagelige magesjauen som ofte følger med. Løsningen er å være selektiv i forhold til det man spiser, mener seksjonssjef for omsetning til forbruker i Mattilsynet, Atle Wold.

- Når folk blir syke på ferie er det stort sett fordi de har vært ukritiske i forhold til mat, sier han til DinSide Helse.

Skalldyr, fjærkre og salatblandinger er mat man bør være forsiktig med når man er i varme strøk. Mat som oppbevares i romtemperatur er også utsatt for bakterier, og bør unngås.

- Et klassisk uttrykk er at man skal påse at varm mat er tilstrekkelig varm og at kald mat er tilstrekkelig kald, sier Wold.

Seksjonssjefen kan ikke understreke nok hvor viktig det er at man passer på at maten er ordentlig varmebehandlet. Da kan man spise matvarer som kylling og kjøttdeig, som vanligvis er forbundet med stor bakteriefare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer