Her er ferien billigst

Det meste er blitt dyrere. Men dette er de rimeligste alternativene nå, ifølge ekspert og reiseindikator.

BILLIGERE: Selv om prisene har steget kraftig, er det fremdeles flere reisemål der man som nordmann har god råd. Foto: Trabantos / Shutterstock / NTB.
BILLIGERE: Selv om prisene har steget kraftig, er det fremdeles flere reisemål der man som nordmann har god råd. Foto: Trabantos / Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert

- Det er ikke så dyrt som vi skal ha det til. Det er dyrere enn før, men fortsatt rimeligere enn hjemme veldig mange steder, sier Torild Moland, redaktør i magasinet Vagabond Reiselyst.

Dagbladet har gjort en sammenstilling av hva varer gjennomsnittlig koster i feriemålene Las Palmas, Riga, Athen og København. Sammenstillingen er basert på tall fra Numbeo og Big Mac-indeksen, som begge sammenligner priser i forskjellige land.

Den viser at en kopp kaffe er billigst på Las Palmas. Vil du ha et glass cola, er den billigst i Athen, og omtrent dobbelt så dyr i Oslo og København.

Faktisk så er prisene på de fleste varer enda høyere i nabolandet, enn her hjemme.

- Det er ikke så gøy å være norsk i Danmark akkurat nå, sier Moland.

Se andre varer i tabellen:

Billige dråper

Mange er glade i å ta en øl eller to når vi endelig er på ferie. Og for de som irriterer seg over stadig stigende ølpriser her hjemme, kan det fort også bli tre, særlig når prisen blir den samme likevel.

I Las Palmas kan man faktisk gå for fire også, for ifølge Numbeo koster en halvliter rundt 24 kroner der, kontra hundrelappen man vanligvis må punge ut her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.