Gjenåpning etter corona

Her er gjenåpningen av samfunnet i gang

Flere europeiske land er i gang med å gjenåpne samfunnet, og denne uken røper Norge sin gjenåpningsplan.

UTESERVERING: Flere land åpner for uteservering på forskjellig vis når de gjenåpner etter corona. Her fra Porto i Portugal. Foto: NTB
UTESERVERING: Flere land åpner for uteservering på forskjellig vis når de gjenåpner etter corona. Her fra Porto i Portugal. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 7. april vil statsminister Erna Solberg (H) legge frem planen for gjenåpning av det norske samfunnet - det mens de nasjonale tiltakene fortsatt er svært strenge, og forlenget til og med 14. april. Både helseminister Bent Høie (H) og assisterende helsedirektør Espen Nakstad har den siste tiden påpekt at smitten må ytterligere ned før en eventuell gjenåpning kan finne sted.

Samtidig er det flere land i Europa hvor de allerede har begynt å lette på tiltakene allerede.

Åpne utendørskafeer og museer

Ett av landene med de desidert laveste smittetallene i Europa per i dag, er Portugal. Der er tallet nede i 60,25 tilfeller per 100 000 innbyggere - kun Island har lavere smitte enn dette sydlige landet.

De gjennomførte en større nedstenging i midten av januar, ifølge NTB, og i påska var det ikke tillatt å forflytte seg mellom landets kommuner, skriver Visit Portugal.

Nå er landet i gang med sin stegvise gjenåpning, og fra 5. april innebærer dette blant annet åpning av utekafeer - med grupper på maks gjester som kan sitte sammen.

Også butikker på opptil 200 kvadratmeter med dør ut til gaten, svømmebasseng og golfbaner er blant det som nå får lov til å holde åpent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer