Her er heiskortprisene

Det er billigere å kjøre ski i svenske bakker enn i norske. >> Klikk her for norske heiskortpriser >> Klikk her for svenske heiskortpriser

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisene for heiskort i norske og svenske skianlegg; både for barn og voksne, og for flere forskjellige typer heiskort.

Norsk vs. svensk

Vi har sjekket prisene i 20 norske skianlegg og ti svenske, og dersom vi sammenlikner prisene blant de ti største i hvert land, ser vi at det er billigere å stå på ski i Sverige enn i Norge, men forskjellene er ikke veldig store.

Gjennomsnittet av dagskortprisene i de ti største skisentrene i hvert av landene, viser at det koster 284,50 kroner å stå på ski i en dag i norske skisenter, mens det koster 254,50 norske kroner for en dags bakkemoro i svenske alpinbakker.

Internlandskamp

Men prisforskjellene skisentrene imellom er selvsagt også interessante; Hemsedal er desidert dyrest av de norske skisentrene, og du må ut med 310 kroner for et dagskort i heisen her. Velger du i stedet Tryvann, som også er inne på "topp 10"-listen over de mest besøkte skistedene i Norge, slipper du med 270 kroner. Det er 40 kroner spart per person.

>> Klikk her for norske heiskortpriser

>> Klikk her for svenske heiskortpriser

Men hvem er best?

Dyrest betyr ikke nødvendigvis best, og billigst betyr ikke alltid at det er det beste valget. Ifølge leserevstemningen i DinSide Reises Skiguide, er Bjorli det beste skistedet i Norge, Sjusjøen er på andreplass og Tyin-Filefjell Skisenter på tredjeplass. Ingen av disse er blant de ti mest besøkte skisentrene i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer