Her er hun på vei til jomfrutesten...

Vi reiste til siste utpost i Panamas jungel. Jaggu ble vi ikke nesten både gift og forgiftet...

Publisert
Sist oppdatert

De er ikke overdrevent vant med utenforstående, Emberá-folket i Panama. Til tross for at mange av dem ikke befinner seg lengre enn noen timers kjøring inn i jungelen fra Panama City. Det kan ha noe med området de bor i å gjøre...

Lenge betraktet som et av verdens mest ugjestmilde jungelområder, samtidig som det er hovedåre for narkotikasmugling mellom Nord-Amerika og Colombia, er det såkalte Daríen-deltaet et sted du ikke reiser rundt alene. Her ferdes de færreste uten guide eller livvakt.

DinSide reiste ned og møtte Emberá - indianerstammen som lever i området. Vi møtte et utrolig vennelig folk og ble tilbydd en kone. Det skar seg imidlertid med ekteskapet, da undertegnede ikke bestod jomfrutesten. Men mer om dette siden ...

Det ville hullet i veien

Med oss på reisen inn i jungelen har vi fått guiden Oliver. Vi følger den aller siste snutten av den transamerikanske motorveien, verdens lengste motorvei, som strekker seg fra Alaska i nord til nettopp Daríen i sør.

Eller det ville vel være mer riktig å si at den 48 000 kilometer lange veien ender på sydspissen av Sør-Amerika, men i Darién-deltaet er den brutt av 87 kilometer jungel. Det er flere grunner til dette. Jungelen i Darién er grenseområdet mellom Colombia og Panama. Ikke bare er det kjent for sin ugjestmilde varme, fuktighet og hyppige insektangrep og sykdommer, men også for å være en av hovedferdselsårene for kokainsmugling fra Colombia til USA. Menneskesmugling er også en heller luguber aktivitet i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer