Her er markedene

Det er på markedene utenfor turisthelvetet på Ramblas en gjør de gode kuppene, og har det mest moro.

Publisert
Sist oppdatert
Mercat de Llibertat selges sprellfersk fisk og ellers alt hva et sultent hjerte kan begjære.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Mercat de Llibertat selges sprellfersk fisk og ellers alt hva et sultent hjerte kan begjære.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Mercat de Sant Antoni

Åpent daglig fra kl 0900-1400 og 1600 til 2000. På ukedagene selges det for det meste klær, kosmetikk av ukjent opprinnelse, ujålete husgeråd og de forskjelligste lærvarer. Antikvariater og andre spesialforretninger for samlere setter opp boder på søndagsmarkedet. Barn og unge selger spill og kort.

Adresse: Ronda de Sant Pau
Metro: Sant Antoni på linje 2.

Mercat de Llibertat

Sentralt i bydelen Gràcia ligger Mercat de Llibertat med sitt store utvalg av mat. Gatene rundt er fulle av små boder og forretninger som selger blant annet duker og inventar, isenkram og undertøy. Markedene holder vanligvis åpent fra rundt kl 0800-1400 og deretter fra 16-2000.

Adresse: Carrer de Sant Eugenia
Metro: Fontana på linje 3.

Alle bydeler er velsignet med matmarkeder. Sjekk også følgende sentrale matmarkeder: Concepció i Carrer Aragó, Ninot i Carrer Mallorca og Santa Caterina i Avinguda de la Catedral.

Skroll ned

Plaça de Sant Josep Oriol

Rundt hjørnet for Plaça de Pi ligger Plaça de Sant Josep Oriol. Her selger malere ut arbeidene sine hver weekend. Mange av malerne her setter nok Monet og ulike impresjonister høyest blant alle kunstnere kunstnere; uttrykket er temmelig forblommet. Her finnes likevel en og annen god strek. Det finnes mange stemningsfulle barer og restauranter både rundt Plaça de Pi og rundt Plaça de Sant Josep Oriol.

Adresse: Plaça de Sant Josep Oriol
Metro: Liceu på linje 3.

Plaça de Pi

Hver første og tredje fredag, lørdag og søndag i måneden er det godterimarked på plassen utenfor kirken Església de Santa Maria del Pi. Her selges hjemmelaget sjokolade, pølser, honning, kaker, tørket frukt, marsipan og håndlagede såper. Her er også gode muligheter for å få overvært lokale brylluper.

Adresse: Plaça de Pi, midt mellom Katedralen og Ramblas.
Metro: Liceu på linje 3.

Els Encants

Stort loppemarked med alt fra brukte smykker til baderomsmøblement på sortimentet. Åpent mandag, onsdag, fredag og lørdag fra 0900 til 1400 og deretter fra 1600 til 2000. Ovenfor, i Carrer dos de Maig, huser flere flotte antikvitetsforretninger med møbler og innbo fra flere tidsepoker. Det settes også opp antikvitetsboder i gaten med alt fra krimkrams til vakre møbler.

Adresse: Plaça de les Glòries Catalanes.
Metro: Glòries på linje 1.

Plaça Reial

Her selges frimerker og mynter hver søndag morgen frem til kl 1400. Her finnes flere gode tapassjapper. Plassen var tidligere tilholdssted for kunstnere; Pablo Picaso og Joan Miró hadde atelierer like ved, Ernest Hemingway og George Orwell vanket her, og det sies at Salvador Dali har ridd på nesehorn over plassen. Gatelyktene på plassen er tegnet av Gaudí. I dag er det gjøglere og musikanter som viser seg frem her.

Adresse: Plaça Reial
Metro: Liceu på linje 3.

Plaça Nova

Antikvitets-loppis hver torsdag med åpningstider som 0900 til 1400. Rundt jul er det stor utvalg i juledekorasjoner- og presanger. Det ligger mange fine antikvitetsforretninger i området rundt Plaça Nova og Barcelonas katedral.

Adresse: Plaça Nova
Metro: Plaça de Catalunya på linje 1 og 3, eller Liceu på linje 3.

Port Vell

Langs havnen selger kunsthåndverkere vakre smykker, lærvarer, klær og brukskunst på søndager.

Adresse: Port Vell
Metro: Barceloneta på linje 4.

Antiquaris Barcelona på Fira de Barcelona

Interessant bok- og antikvitetsmesse som avholdes i februar måned i Fira de Barcelona.

Adresse: Fira de Barcelona, Avenida Reina Maria Cristina
Metro: Plaça Espanya på linje 1 og 3

Tilbake til innledningsartikkelen
Miniguide til Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer