Her er noen av verdens største palasser

Publisert
Sist oppdatert

Istana Nurul Iman-palasset, Brunei

Dette er den offisielle adressen og bostedet til hans majesten sultan Hj Hassanal Bolkiah av Brunei, og ligger på elvebankene ved Bruneielven. Dette skal være verdens største bebodde palass, og uten tvil verdens største bolig. Det er 1.788 rom i palasset, og 257 baderom. Gulvarealet er 200.000 kvadratmeter. Palasset er kun åpent for publikum under den årlige islamske Hari Raya-feiringen, da den kongelige familien også hilser på de besøkende. Palassets gullkledte kupler kan sees fra vannkanten ved Persiaran Dumuan.

Republican Palace, Irak

Saddam Hussein hadde mange palasser i sitt dømme, men republikkpalasset er det desidert største. Det ble spart under den amerikanske invasjonen av Irak, og huset koalisjonsstyrker i en periode etter invasjonen. Palasset ligger ved elven Tigris, og måler 4.403.000 kvadratmeter, ifølge FNs liste. Hele komplekset består av 19 palasser og 136 andre bygninger. Det er fremmet planer om å for det første åpne palasset for publikum, men også å omgjøre palasset til en turistattraksjon, og endog lage temapark der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer