Street food i København:

Her er Nordens største street food-marked

I den danske hovedstaden finner du mat fra en rekke nasjonaliteter en sykkeltur utenfor sentrum av København.

NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga
NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Etter at utenlandsreiser har vært satt på vent over lengre tid, er det som kjent åpnet for at nordmenn kan reise til Danmark fra og med 15. juni i sommer.

København er blant byene nordmenn reiser aller mest til, og selv om det ikke er tillatt å overnatte i hovedstaden, kan man fint besøke byen. Da kan Refshaleøen være et bra sted å besøke, det tidligere industriområdet som ligger i utkanten av sentrum og i sykkelavstand fra det mer kjente Nyhavn:

Foto: Berit B. Njarga
Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Her finner du alt fra klatreparker, Spa-hytter og et kommende skisenter på taket til en av områdets største bygninger - til Nordens største streetfood-market, som åpner for sesongen 5. juni.

Kaotisk og koselig

Streetfood-markedet Reffen, som åpnet i mai 2018, ligger inntil vannkanten på Refshaleøen og tilbyr mat fra spredte deler av verden. Matbodene er i stor grad laget av gjenbrukte skipscontainere og andre gjenbruksmaterialer som gir Reffen et særegent preg, og som minner deg på hva slags aktivitet Refshaleøen opprinnelig har huset.

Selv om det store området som Reffen utgjør kan fremstå som litt kaotisk, er det etter alt å dømme et hyggelig og avslappende sted, ikke minst når sola titter frem. Her er alt fra solstoler til skateramper, det blir arrangert markedsdager på en rekke søndager og du kan delta på forskjellige aktiviteter avhengig av ukedag, som urban yoga og salsa.

Drar du til Reffen for å spise er det mange bord og stoler plassert utover for gjestene som velger å ta seg en matbit, og også noen sitteplasser innendørs.

2500 SITTEPLASSER: Det bør altså være mulig å finne seg et bord. Foto: Berit B. Njarga
2500 SITTEPLASSER: Det bør altså være mulig å finne seg et bord. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Mye gatemat

Mat er det definitivt nok av, om det er det du har kommet for. Såkalt «street food» har blitt stadig mer trendy de siste årene.

Men det er altså København som kan påberope seg å ha Nordens største matmarked av dette slaget.

Reffen har i tillegg til seks barer, i alt 35 matboder med svært varierende innhold og opprinnelse: Filipinsk, italiensk, meksikansk, marokkansk, peruviansk ... you name it! Vi har dessverre ikke testet maten selv, men forbipasserende som tok seg en matbit ga oss gode tilbakemeldinger på maten da vi besøkte markedet.

Også prisnivået på mat og drikke ligger på et ok nivå, med matretter fra rundt 75 danske kroner - og oppover.

Her er Nordens største street food-marked
Begge foto: Berit B. Njarga
Begge foto: Berit B. Njarga Vis mer

Nye matboder og coronatiltak

I 2020 er det åtte nye matboder som åpner dørene, ifølge en pressemelding. Dessuten er det gjort en del tiltak med tanke på smittevern på Københavns største uteservering:

Ekstra håndvasker ved inngangen, nyseskjermer og håndsprit i alle matboder og barer, tydelige kømarkører på bakken, og bordene er plassert lenger fra hverandre, skriver Reffen.

Slik skal de sikre god håndhygiene og avstand mellom gjestene - som det er plass til mange av på det 12.000 kvadratmeter store området.

Dette skjer på København-tivoliet Bakken Vis mer

Stor kapasitet

Ifølge kommunikasjonssjef Brandis Brandsdottir har Reffen mer enn 2.500 sitteplasser totalt.

Og det kan det være behov for - selv om det var stille og rolig på en overskyet dag som da Dinside stakk innom:

- Hvor mange gjester som er innom på en gjennomsnittlig dag kan jeg dessverre ikke opplyse om, men vi hadde over 500.000 gjester totalt vår første sesong, forteller Brandsdottir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer