Street food i København:

Her er Nordens største street food-marked

I den danske hovedstaden finner du mat fra en rekke nasjonaliteter en sykkeltur utenfor sentrum av København.

NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga
NORDENS STØRSTE: Reffen i København, som ligger i et tidligere industri- og verftsområde, byr på nordens største street food-marked. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Etter at utenlandsreiser har vært satt på vent over lengre tid, er det som kjent åpnet for at nordmenn kan reise til Danmark fra og med 15. juni i sommer.

København er blant byene nordmenn reiser aller mest til, og selv om det ikke er tillatt å overnatte i hovedstaden, kan man fint besøke byen. Da kan Refshaleøen være et bra sted å besøke, det tidligere industriområdet som ligger i utkanten av sentrum og i sykkelavstand fra det mer kjente Nyhavn:

Her finner du alt fra klatreparker, Spa-hytter og et kommende skisenter på taket til en av områdets største bygninger - til Nordens største streetfood-market, som åpner for sesongen 5. juni.

Kaotisk og koselig

Streetfood-markedet Reffen, som åpnet i mai 2018, ligger inntil vannkanten på Refshaleøen og tilbyr mat fra spredte deler av verden. Matbodene er i stor grad laget av gjenbrukte skipscontainere og andre gjenbruksmaterialer som gir Reffen et særegent preg, og som minner deg på hva slags aktivitet Refshaleøen opprinnelig har huset.

Selv om det store området som Reffen utgjør kan fremstå som litt kaotisk, er det etter alt å dømme et hyggelig og avslappende sted, ikke minst når sola titter frem. Her er alt fra solstoler til skateramper, det blir arrangert markedsdager på en rekke søndager og du kan delta på forskjellige aktiviteter avhengig av ukedag, som urban yoga og salsa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer