Her er Norges beste strender

17 norske strender og tre marinaer på høythengende liste.

RENE STRENDER: Åkrasanden i Karmøy kommune er en av de 17 norske strendene som er tildelt Blått Flagg for sommeren 2020. Dette betyr blant annet at du kan være sikker på at stranden har rent vann, rene omgivelser og tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. Foto: Åkrasanden – Frilufsrådet Vest
RENE STRENDER: Åkrasanden i Karmøy kommune er en av de 17 norske strendene som er tildelt Blått Flagg for sommeren 2020. Dette betyr blant annet at du kan være sikker på at stranden har rent vann, rene omgivelser og tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. Foto: Åkrasanden – Frilufsrådet Vest Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blue Flag - eller «Blått Flagg» på norsk - er en internasjonal miljøsertifisering for strender og marinaer.

Det stilles strenge krav til blant annet vannkvalitet, miljø, service og sikkerhet på strender og marinaer - og i i senere tid også på turistbåter.

På denne tiden hvert år annonseres årets strender på denne kanten av verden, og nå har de kunngjort strendene som tilfredsstiller kravene for å få blått flagg i Norge.

Det er i alt 17 strender og tre marinaer som i år har blitt undersøkt og kontrollert - og funnet gode nok til å bestå kravene og som dermed kan heise det blå flagget, som er kjennetegnet for Blått Flagg-strendene.

- Sikre på rent vann og rengjorte toaletter

– For gjestene betyr det blå flagget blant annet at de kan være sikre på stranden eller marinaen har rent vann, rene omgivelser og tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig, sier Norges Blått Flagg-koordinator Marit Kjellesvik.

Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon - og informasjon om sårbare nærliggende naturområder og økosystemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer