Her er ølen dyrere enn i Norge

Joda, den kan visst bli dyrere enn hos oss.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et dyrt land. Det gjenspeiles også i prisene vi betaler for øl og vin i butikken og på Vinmonopolet, og ikke minst hvis du går ut og tar deg et glass på en restaurant eller bar.

Å betale 64 kroner for en 0,4 liter med øl er ikke uvanlig, i hvert fall ikke i de store byene. Det er prisen for eksempel puben 3 Brødre på Karl Johan tar. Omregnet til halvliterpris koster da en "ekte" halvliter 80 kroner!

Stive priser til tross - vi drikker stadig mer øl

Her er den enda dyrere

160 kroners literpris på øl er ikke snaut, og det er lett å tenke at det må være en av de saftigste ølprisene noe sted i verden. Men faktisk ikke. Ifølge nettsiden Pintprice.com, der alle kan rapportere inn halvliterprisen på øl i land over hele verden, topper faktisk Grønland listen. Norge kommer på en finfin andreplass.

Vi måtte selvsagt sjekke at dette stemte, og fant et hotell i Grønlands hovedstad Nuuk, Hotel Hans Egede, der en 0,4 liter øl koster 68 danske kroner i baren. Det tilsvarer 72 norske kroner ifølge vår valutakalkulator. Det blir 90 kroner for en 0,5 liters øl, det!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer