Her er ølet dyrest

Gjett hvilket land som kommer verst ut...

En forfriskende, kald øl er en forholdsvis dyr fornøyelse i Norge. Foto: Colourbox
En forfriskende, kald øl er en forholdsvis dyr fornøyelse i Norge. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, det er gamlelandet, det. Ingen bombe det, for så vidt. Norge har skyhøye alkoholavgifter. Alkoholavgiftene for vin og øl utgjør rundt 40 prosent av salgsprisen (for rimelig sprit er det rundt 70 prosent).

Nettsiden Pintprice.com lister opp gjennomsnittlig halvliterpris i 206 land over hele verden. Her kommer Norge opp som det dyreste landet å ta seg en øl i. Gjennomsnittsprisen oppgis å være cirka 6 pund, omtrent 55 kroner. Det stemmer ganske bra.

Norge blir tett fulgt av det øst-afrikanske landet Djibouti (5,95 pund), så kommer Iran (5 pund), Qatar (4,92 pund) og Grønland (4,85 pund).

Tenkt deg til Sverige for å handle på Systembolaget? Vi har sjekket om det er verdt turen

Ølprisene nettsiden Pintprice.com presenterer må tas med en klype salt, for prisene er lagt inn av brukerne selv, og dermed kan man ikke helt stole på at alt er 100 prosent korrekt. Men i de landene vi kjenner til prisnivået, ser det ut til å stemme ganske bra. I Storbritannia koster en halvliter omtrent 2,6 pund, rundt 22 kroner. I København koster den rundt 40 kroner, mens i Sverige er prisen gjennomsnittlig 36 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer