Her er Oslos nye landemerke

Overtar ikonstatusen til Holmenkollen.

Seks av ti DinSide-lesere mener at den nye Operaen i Bjørvika fortjener status som Oslos nye landemerke.  Foto: Birdseyepix.com/Christopher Ha
Seks av ti DinSide-lesere mener at den nye Operaen i Bjørvika fortjener status som Oslos nye landemerke. Foto: Birdseyepix.com/Christopher Ha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke spurte DinSide Reise våre lesere om hvilken Oslobygning bør overta ikonstatusen til Holmenkollen etter at hoppbakken nylig ble revet.

Vi laget en avstemning med åtte kandidater; Operaen, Vigelandsparken, Det kongelige slott, Akershus Festning, Oslo Rådhus, Ekebergrestauranten, Aker Brygge og Stortingsbygningen.

En klar vinner

Resultatene viser at hele 56 prosent av alle leserne syntes Operaen fortjente å ta over ikonstatusen som Oslos flotteste attraksjon og landemerke. De sa seg enig med adm. direktør i Visit Oslo, Tor E. Sannerud, som tror Operaen vil være Oslos nye profil inntil den nye holmenkollbakken blir klar i 2010.

Nesten gratis i grisedyre Oslo

Operahuset i Oslo åpnet i april 2008 og er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta AS. Bygningen, som ligger i Bjørvika ved Oslo Sentralbanestasjon, er dekket med plater av hvit marmor både utvendig og innvendig. Selveste taket, som ser ut som et isfjell som stiger opp fra fjorden, er åpent for ferdsel for turister.

Populær park

Vigelandsparken kom på en sterk andreplass; to av ti mente nemlig at severdigheten i Frognerparken fortjente tittelen som Oslos nye landemerke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer