UDs reiseråd

Her er reglene som gjelder nå

UD forlenger sitt globale reiseråd til 15. april.

REISERÅD: Nordmenn oppfordres til å holde seg innenlands til og med 15. april. Dermed bør man ha Spania-ferien på vent. Foto: NTB Scanpix
REISERÅD: Nordmenn oppfordres til å holde seg innenlands til og med 15. april. Dermed bør man ha Spania-ferien på vent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag formiddag melder opplyser Utenriksdepartementet det forlenger det globale reiserådet til 15. april. Reiserådet går ut på at UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige, til alle land, skriver Dagbladet.

UD skriver at det som kjent er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning.

Per i dag gjelder dette et fåtall land og nordiske regioner. Samtidig har disse strenge restriksjoner for innreise.

Hva betyr globalt reiseråd?

Utenriksdepartementets reiseråd går altså ut på at de fraråder alle reiser ut av Norge som ikke er strengt nødvendige til alle land.

På regjeringens nettsider forklarer Utenriksdepartementet at de gir offisielle reiseråd når det er grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller en region, eller til å forlate stedet.

Som man skjønner av ordlyden er et reiseråd et råd, ikke et forbud, og det er opp til den enkelte å vurdere om de skal reise eller ikke.

Samtidig er det verdt å kjenne til risikoen for å miste dekning på reiseforsikringen om man velger å reise til et land det advares mot å reise til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer