Her er reisejobbene

Vi har snakket med 21 forskjellige mennesker – i like mange forskjellige yrker.

Publisert
Sist oppdatert

I hver av de 21 artiklene kan du lese unike historier om de 21 menneskene, og få vite hvordan de havnet i akkurat den jobben. Vi forteller deg også hva du må ha av eventuell utdannelse for å få reisejobben.

Her kan du lese om menneskene, og hvordan du kommer deg til drømmejobben.

Dykkeinstruktør, hotelleier, fotograf, FN-soldat eller frivillighetsarbeider? Her finner du ti yrker for de virkelige eventyrerne.

Biolog

For å bli biolog kreves fem års utdannelse etter videregående skole. Gjennomsnittslønnen ligger på 300.000 kroner.Verden rundt på full lønnJOBB: Se verden og tjen penger samtidig – vi viser vei til de feteste opplevelsesjobbene. Møt biologen som guider cruiseturister i Karibia og Alaska.

Diplomat

For å bli diplomat, må du komme deg gjennom nåløyet til UDs aspiranttjeneste. Dette krever endt høyskole- eller universitetsutdannelse, gode språkkunnskaper – og du må være mellom 25 og 32 år. Årlig rekrutteres 15-20 aspiranter, av en søkermasse på 600-900 personer. Lønnen ved utenriksstasjoner starter på lønnstrinn 40 – som tilsvarer 280.000 kroner.Se verden med diplomatpassJOBB: San Francisco, Havanna, Manila og Sicilia – diplomatiet gir reiselystne adgang til verden. Vi møter en norsk konsul med 49 år i UDs tjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer