Reise til Spania, Thailand, England, USA …

Her er reisereglene for populære mål i jula

Med nye smittebølger på vei en rekke steder gjelder det å holde seg oppdatert om man vil reise før eller i juletiden.

Reisefeber? Slik er reglene rundtom nå. Foto: Shutterstock / NTB
Reisefeber? Slik er reglene rundtom nå. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele Norge er klassifisert som risikoområde i EU/EØS-området, noe som gjør at reisende fra Norge omfattes av strenge innreiseregler. Det er reisendes ansvar å holde seg oppdatert og orientert om de til enhver tid gjeldende regler for destinasjonslandet.

Regjeringen tilbyr reiseinformasjon om alle land Norge har diplomatiske forbindelser med.

Spania

Kryssing av grensene inn til Spania er tillatt for norske borgere. Landet følger EUs smittekart og oversikt over «Risk Countries/Areas».

Alle reisende må fylle ut et elektronisk helseskjema tidligst 48 timer før avreise. Ved ankomst på flyplasser i Spania blir det foretatt måling av kroppstemperatur og visuell sjekk av symptomer samt sjekk av helseskjema.

Koronasertifikat eller -test: Alle passasjerer over tolv år må fremlegge dokumentasjon på at de enten er fullvaksinert for minst 14 dager siden, har en negativ test (PCR-test kan ikke være eldre enn 72 timer og hurtigtest kan ikke være eldre enn 48 timer før ankomst) eller har gjennomgått sykdommen siste 180 dager (det må ha gått minst 11 dager siden positiv PCR-test ble avlagt).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.