Her er romernes strandparadis

Terracina byr på eviglange strender, fantastisk mat og romantikk.

Er du i det romantiske hjørnet, kan du bestille et eget rom på St. Patrick’s. For 40 Euro (ca 320 kr) får dere stearinlys, blonder og hvit duk, og et lite ring med bjellen er alt som skal til for at servitøren kommer. Foto: Elin Fugelsnes
Er du i det romantiske hjørnet, kan du bestille et eget rom på St. Patrick’s. For 40 Euro (ca 320 kr) får dere stearinlys, blonder og hvit duk, og et lite ring med bjellen er alt som skal til for at servitøren kommer. Foto: Elin Fugelsnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis dunkende diskoteker, fulle turister og høy partyføring er det du er på jakt etter, er ikke Terracina stedet for deg. Byen, som ligger midt mellom Roma og Napoli, er heller stedet hvor folk kommer for å slappe av, ifølge lokalbefolkningen.

Byen har lite preg av å være noen turistmaskin, og det at byen bare har to taxier, sier vel egentlig sitt...

Se bildene fra Terracina

Nordmenn og svensker er blant utlendingene du oftest støter på, men i hovedsak er det italienerne selv som strømmer til om sommeren for å ta i bruk sommerhusene sine.

Les også: Dette er sydenperlene

Langt ifra kjedelig

Den rolige atmosfæren betyr imidlertid ikke at Terracina er en kjedelig by. Her kan du slappe av på den fem kilometer lange sandstranda eller la deg friste av alt fra blekksprut til kjoler på det yrende markedet.

Du må heller ikke reise uten å dra på oppdagelsesferd i de kronglete gatene i gamlebyen. Bestill et herlig måltid med sjømat eller ost og vin eller ta en nærmere titt på levningene fra antikken og middelalderen.

Terracina er nemlig en historisk by, og i 1079 ble katedralen bygget på ruinene av et romersk tempel tilegnet Augustus. Rett gjennom byen går også den romerske militærveien via Appia Antica fra 312 f. Kr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer