– Her er smittefaren lavest

Dette flysetet bør du velge, ifølge MIT-professor.

SMITTEFARE: Det kan være lurt å velge vindussete for å begrense faren for smitte på fly. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
SMITTEFARE: Det kan være lurt å velge vindussete for å begrense faren for smitte på fly. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å redusere smittefaren om bord på fly, bør du velge flysete med omhu, anbefaler Arnold Barnett, professor i statistikk ved Massachussets Institute of Technology (MIT).

Anbefaler vindussete

Å bruke munnbind er en ting du kan gjøre for å senke smitterisikoen på fly, men du kan også booke et sete ved vinduet, ifølge Barnett.

Overfor CNN sier professoren at du blir mindre eksponert dersom du sikrer deg et vindussete. Årsaken er den at personer ved midtgangen vil naturligvis ha flere mennesker rundt seg.

– Du er truet av personer som sitter ved siden av deg på samme rad og, i mindre omfang, personer som sitter på radene bak og foran deg, sier han til CNN.

– Statistisk sett er vindussetet litt tryggere enn midtsetet eller ved midtgangen på et fullt fly, men det er ikke store forskjellen.

Publiserer smitteliste

Overfor Flysmart24, som først skrev om saken i Norge, sier seniorforsker Umaer Naseer ved Folkehelseinstituttet (FHI) at de vurderer smitterisikoen på fly som liten:

– Det ser ikke ut til at det er hyppig smitte av covid-19 på flyreiser, og det er ikke sikker dokumentasjon på slik smitte. I fly er det mulig å begrense kontakten mellom passasjerer, og under selve reiser er det lite bevegelse i kabinen, sier han til nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer