Coronavirus

Her er smitten lavere enn i Norge nå

Sju land i Europa har lavere smitte enn Norge nå.

CORONA I SPANIA: Spania er et av sju land med lavere smitte en Norge siste 14 dager, ifølge ferske tall fra det europeiske smittevernbyrået ECDC. Foto: REUTERS/NTB
CORONA I SPANIA: Spania er et av sju land med lavere smitte en Norge siste 14 dager, ifølge ferske tall fra det europeiske smittevernbyrået ECDC. Foto: REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

Smitten i Norge er oppadgående og Bent Høie og helsemyndighetene anbefaler folk til å unngå en sosial påske med besøk hos familie og venner andre steder i landet.

For dem som opprinnelig hadde planlagt familie- eller vennebesøk kan det være aktuelt å avbestille - men da med de økonomiske tapene det kan medføre.

Norge har under hele pandemien ligget lavt i smittetall dersom man ser på antall smittede per 100.000 innbyggere totalt for hele landet - selv om smittetallene lokalt noen steder sier noe annet.

Norge ligger fremdeles i den «gode» enden av lista, blant landene med lavest smitte per 100.000 innbyggere i Europa - men det er likevel flere land som kan vise til lavere smitte enn Norge akkurat nå.

Spania har lavere smitte enn Norge nå

Det europeiske smittevernbyrået ECDC følger utviklingen av coronaviruset tett og har daglige oppdateringer på antall smittede i de ulike europeiske landene.

Hver uke kommer de i tillegg med en liste over smittetilfellene siste 14 dager, per 100.000 innbyggere.

I dag, torsdag 18. mars, er de ferske smittetallene sluppet, for siste 14 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer