Her er sommerens ledige turer

Fortsatt mulig å få billige billetter, men du må være rask.

det finnes fortsatt ledige billetter til Mallorca (f.v.) Island og Thailand denne sommeren. Men du må være rask hvis du skal få en god pris. Foto: Pramote Sangwisate (f.v.), Colourbox.com og Simona Dumitru
det finnes fortsatt ledige billetter til Mallorca (f.v.) Island og Thailand denne sommeren. Men du må være rask hvis du skal få en god pris. Foto: Pramote Sangwisate (f.v.), Colourbox.com og Simona Dumitru Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien nærmer seg, og vil du komme deg ut i verden bør du bestille innen kort tid, for flysetene til de mest populære destinasjonene begynner å fylles opp. Heldigvis finnes det noen unntak.

- Ingen destinasjoner utmerker seg med dårlig salg, men steder det er mindre etterspørsel etter er Mallorca, Kefalonia, Tunisia og Thailand, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.

Solia melder også om mindre trykk på Mallorca i år. Hos Ving er Mallorca det mest populære reisemålet, men det er fortsatt mange seter igjen.

- De reisemålene med flest ledige seter er Tyrkia, Kreta, Mallorca og Rhodos, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving.

Lyst på billig ferie? Prøv DinSides chartersøk

Outsidere

Thomas Midteide, SAS
Thomas Midteide, SAS Vis mer


Vil du heller droppe charterklassikerne, finnes det mange gode fellesferiebilletter til andre byer og områder.

- Også midt i juli er det mange rimelige priser sørover. Man kommer seg til Roma, Milano og Venezia for rundt 1500 kroner. Til Paris kan man komme seg for godt under tusenlappen midt i fellesferien, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge.

Midteide anbefaler også å være litt utradisjonell i valghet av sommerferie.

- En spennende outsider er Reykjavik, hvor man kan få en eksotisk opplevelse for en billig penge, sier Midteide.

Og selv om klimaet ikke er på Middelhavsnivå, er du garantert varmt vann å bade i ...

HOTELLTIPS: Stilig, billig og sentralt i Reykjavik

Nykommer fra Norwegian

Norwegian har nettopp startet salget av sin nye rute til middelhavsdestinasjonen Sardinia.

Daniel Skjeldam, Norwegian
Daniel Skjeldam, Norwegian Vis mer


Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik sier til DinSide at siden reisemålet er ganske ferskt, bør det være mulig å finne få fatt i relativt gode billetter. Ifølge Norwegians lavpriskalender får du en tur-/retur-reise Oslo-Sardinia for litt over 2.000 kroner i juli. Avreise og hjemreise er på torsdager.

- Vi ser stor interesse for våre middelhavsruter denne sommeren, og lanserer derfor Olbia på Sardinia som en ny destinasjon etter påtrykk fra kundene våre, uttaler kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian.

Rift om billettene i år

Kanskje ikke så overraskende maner reiseselskapene om å skynde seg å bestille turer. Men skal vi tro bransjen, vil det bli enda vanskeligere enn tidligere år å få tak i billige restplasser denne sommeren.

Gunder Moe, Solia
Gunder Moe, Solia Vis mer


- Det totale antallet reiser som tilbys er lavere enn i fjor. Det betyr at turene er mer fylt opp i år, sier daglig leder Gunder Moe i Solia.

Han sier bransjen merker tydelig at etterspørselen etter sommerreisene er betydelig større i år enn tidligere.

- Siden kapasiteten er blitt mer markedstilpasset, blir mer rift om sommerturene i år enn i fjor. Tendensen har vært tydelig allerede, sier Moe til DinSide.

Se oversikten: Verdens billigste ferieland!

Større kjøpekraft

Ifølge reisebransjen har den kraftige nedgangen hatt størst påvirkning på reisebransjen når det gjelder valget av reisemål. Flere reiseselskaper sier de merker at land som har innført euro, gjerne blir ofret til fordel for land med gunstigere valutakurser.

Elisabeth Larsen-Vonstett, StarTour
Elisabeth Larsen-Vonstett, StarTour Vis mer


- Folk har valgt billige reisemål. Det ser ut til at den finansielle uroen gjør at folk velger land som ikke har euro, og som det er billig å feriere i. I stedet for å reise til dyrere reisemål så velger de for eksempel Bulgaria og Tyrkia, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.

Likevel mener bransjen det er lite som tyder på nordmenn blir sittende hjemme i sommerferien.

- Det er ingen tvil om at den generelle kjøpekraften ikke er lavere i år enn i fjor. Euroen er kanskje ti prosent dyrere i år kontra i fjor, men folk flest har mer å rutte med. I fjor brukte de en større andel på avdrag på lån, men nå har renten gått kraftig ned, og det overskygger valutadifferansen betraktelig, og de har mye mer penger enn før, sier Moe.

Velger all inclusive

En annen trend som bransjen rapporterer, er at hoteller der det meste er inkludert, såkalt all inclusive, er blitt populære. Og grunnen til det er ganske klar:

- Folk vil ha all inclusive, for da vet de hva de får og må betale for turen, og sikrer seg økonomisk, sier Larsen-Vonstett i StarTour.

- De ønsker seg forutsigbarhet i reisebudsjettet, derfor er det mange som etterspør all inclusive-tilbud, sier Moe i Solia.

Pristest: Sydenferien ble 14.000 billigere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer