Her er symptomene

Både du og legen din bes å være på vakt for følgende kombinasjon av symptomer.

Publisert
Sist oppdatert

Både flyselskaper og flyplasser har fått informasjon om sykdommen, og vil informere sine passasjerer på lufthavnene. Reisende blir anbefalt å ta raskt kontakt med lege om de har noen av følgende symptomer og bakgrunn:

Skroll ned for mer.Feber over 38 grader. Feberen kommer gjerne brått.Ett eller flere luftveissymptomer: Hoste, sår hals, kortpustethet, åndenød og lignende.Reist i Canada, Kina, Hongkong, Singapore, Vietnam, Thailand og Indonesia de siste ukene, eller hatt nærkontakt med bekreftede SARS-syke.

Kilde: FolkehelseinstituttetUt over de stedene som nevnes hos Folkehelseinstituttet, har vi også sett opplysninger om mulige tilfeller av sykdommen i Slovenia og Tyskland. Det gjelder for de fleste tilfeller der de rammede har reist i Asia, og sannsynligvis blitt smittet der.

Isolerer pasienter

Mistenker helsepersonell at noen er smittet, skal pasienten umiddelbart legges i isolat for behandling. Mistenker du slik smitte, skal du ikke reise videre før du er bedre, og du må passe på å opplyse helsepersonellet om hvor du har reist de siste ukene.

Tilbake til innledningen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer