Her er underverkene

DinSides lesere har talt: her er Norges syv underverker.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har ment mye, og leserne har stemt hardt for å kjempe om sine underverk. Det var ikke mange overraskelser på listen, men noen kommer kanskje til heve noen øyenbryn om et par av vinnerne.

De tre attraksjonene som fikk flest stemmer og som skilte seg helt klart ut var Nidarosdomen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Disse tre var de eneste som fikk over tusen stemmer hver. Listen over Norges syv underverker i følge våre lesere er som følger:

>>Se bildespesialen av underverkene her.

 • Nidarosdomen (12% av stemmene)Kirken er Norges kroningskirke og ble påbegynt på slutten av 1100-tallet og er Nord-Europas største katedral.

 • Trollstigen (11% av stemmene)Trollstigvegen (ofte kalt Trollstigen) er et veistykke på riksvei 63 i Rauma kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Veien ble åpnet av kong Haakon VII den 31. juli 1936 etter en åtte års anleggsperiode, og går i sikksakk fra Isterdalen opp til Stigrøra.

 • Atlanterhavsvegen (10% av stemmene)Atlanterhavsveien er et veistykke på riksvei 64 på Nordmøre i Møre og Romsdal. Veien er 8274 meter lang og går fra Vevang i Eide til Kårvåg i Averøy og avløste 7. juli 1989 fergesambandet mellom Ørjavik og Tøvik i de to kommunene.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer