Her er vegmaten best

Her finner du anbefalte spisesteder langs vegen.

BESTE SPISESTEDER LANGS VEIEN: Sofias Café og Bar på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo er rutevinner i DHL-guiden for strekningen Oslo-Bergen via RV7. Foto: Bardøla Høyfjellshotell
BESTE SPISESTEDER LANGS VEIEN: Sofias Café og Bar på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo er rutevinner i DHL-guiden for strekningen Oslo-Bergen via RV7. Foto: Bardøla Høyfjellshotell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss må stoppe og spise langs vegen, men ofte kan man ende opp med både dyr og dårlig magefyll. Gjør du hjemmeleksa før du reiser, eller alternativt om du har mulighet til å sjekke med smarttelefonen underveis, kan du enkelt velge den gode vegkroa i stedet for den middelmådige.

Svarene finner du hos DHL eller også Mat langs nasjonale turistveger.

Har du en favorittkro eller -restaurant med god mat langs vegen? Skriv inn ditt tips i debatten nedenfor.

DHL-guiden

I DHL-guiden finner du vurderinger av ulike spisesteder langs veiene. Dette er en etterhvert årlig foreteelse, hvor DHL-sjåfører er ute i feltet sammen med ernæringsstudenter og tester maten. Hovedfokuset er selvsagt å vurdere og finne steder som serverer den sunneste og mest smakfulle maten.

Alle spisestedene som er testet, blir rangert fra en til tre stjerner, hvor tre er best og én er for så vidt greit, men likevel ikke i toppklasse. Det er også noen spisesteder som ikke får stjerne, og da er det fordi kroene ikke tilfredsstiller guidens krav til matkvalitet og sunnhet. Det er også utropt en rutevinner på alle strekningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer