Her er verdens underverker

De var syv fra antikken, og senere er flere kommet til på listene. De fleste gamle er borte, men noen kan du fortsatt beundre. Sjekk verdens underverker.

Publisert

Du har hørt uttrykket – verdens syvende underverk. Men du vet kanskje ikke hva det er, eller hvilke seks andre som kommer før dette sagnomsuste syvende. Vi gir deg oversikten over de gamle underverkene med røtter i antikken. Dessverre er de fleste av dem helt eller nesten borte i dag. Du trenger imidlertid ikke fortape deg helt i støv, aske og middelhavske verdensanskuelser. Vi har nemlig også valgt ut syv fantastiske underverk som du kan beundre den dag i dag.

Våre utvalgte

Av de klassiske underverkene er det bare pyramidene du kan se i noenlunde helstøpt fasong i dag. Derfor har vi valgt ut fantastiske strukturer og byggverk fra hele verden som fortsatt kan besøkes og beundres i dag. Her er våre syv utvalgte underverk fra hele verden.

Den kinesiske mur, KinaAngkor Wat, KambodsjaPetra, JordanStonehenge, StorbritanniaTeotihuacan, MexicoMachu Picchu, PeruPåskeøya, ChileDe er mystiske, store, fremmedartede, fantastiske. Alle finnes fortsatt der de først ble reist. Les mer om våre utvalgte underverk her. Klikk på stedsnavnene for å se bildene.

Antikkens utvalgte

Opp gjennom tidene er utallige lister med verdens syv underverker produsert. Den listen de fleste vil referere til består av sju gamle arkitektoniske og skulpturelle underverk, alle med utgangspunkt i kulturene rundt Middelhavet og Midtøsten. Det eldste av disse underverkene kan du fortsatt beundre, de seks andre er forsvunnet for århundrer siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer