Bestille sydenferie i skoleferien

Her får du billige restplasser i juli

Det er ledige flyseter og hotellrom i blant annet i Hellas, Spania og Bulgaria, men prisene varierer.

RIMELIG REISE: Vil du på en tur til middelhavskysten i sommer, men har ikke tatt deg tid til å bestille ennå? Frykt ikke, for det finnes restplasser med direktefly fra flere norske byer, blant annet til Mallorca. Bare pass på å lese vilkårene før du booker restplass og uspesifisert overnatting, for det er ikke sikkert dette gir deg samme rettigheter som på andre reiser. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
RIMELIG REISE: Vil du på en tur til middelhavskysten i sommer, men har ikke tatt deg tid til å bestille ennå? Frykt ikke, for det finnes restplasser med direktefly fra flere norske byer, blant annet til Mallorca. Bare pass på å lese vilkårene før du booker restplass og uspesifisert overnatting, for det er ikke sikkert dette gir deg samme rettigheter som på andre reiser. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med «Afrika-varme» i store deler av landet, er kanskje en reise til sydlige strøk det siste du tenker på. Men, så er det slik at mange nordmenn bestiller charterturer sørover om sommeren.

Derfor har Dinside sjekket prisene på restplasser fra flere norske byer, og det skiller over 3.000 kroner mellom dyreste og billigste alternativ.

Du kan reise fra Oslo til Rhodos i Hellas for 3.495 kroner per person, eller fra Trondheim til Split i Kroatia for 3.795 kroner per person. Begge alternativene er med reisebyrået Ving.

- Vi kan ikke se om reisen er bestilt som restplass eller vanlig reise, men per i dag er det færre restplasser tilgjengelig på grunn av at vi har solgt mange reiser tidligere i år, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsrådgiver i Tui.

For deg som vil bestille reise i siste liten, anbefaler Aspengren å være fleksibel på destinasjon og avreisedato, samt melde deg på nyhetsbrev for å få tilbud direkte.

Mange ledige middelhavsreiser

Da Dinside sjekket prisene på restplasser, tok vi utgangspunkt i utreise mellom 1. og 6. juli, som er i skoleferien og en periode hvor mange normalt reiser utenlands. Vi har sett på prisene fra Tui, Ving og Apollo og har valgt ut de billigste flyreisene og hotelloppholdene fra flere norske byer. Reisene varer i åtte dager eller én uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer