Her får du ekstra beinplass om bord

Maersk Air skal starte med tilbud der du kan kjøpe deg ekstra beinplass. Også flere amerikanske flyselskaper bruker nå beinplass som konkurransefortrinn.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste flyseter er utformet etter målene av en mann på omkring 178 centimeters høyde, og for mange som er større betyr det at flyturen blir en kamp om å sikre blodsirkulasjon og komfort. I en verden der stadig flere blir storvokste, har enkelte flyselskaper nå funnet ut at de kan bruke seteplass og beinplass som lokkemiddel, og at enkelte også er villige til å betale ekstra for å sitte romslig.

Maersk med nytt tilbud

Danske Maersk Air vil fra denne våren av ha et tilbud der kundene selv kan velge beinplass. På selskapets Boeing 737-700 som går i ruter fra København, blir det fire ulike seteklasser - small, medium, large og XL. Small tilsvarer et trangt lavprissete med 70 centimeter fra seterygg til seterygg. 72 av 132 seter har denne størrelsen. Betaler du 200 danske kroner ekstra får du et av 40 mediumseter med 10 centimeter ekstra beinplass. For å få 20 centimeter ekstra beinplass velger du et av 12 largeseter og betaler 500 danske kroner ekstra. Vi du i tillegg ha 50 prosent bredere seter velger du XL. Det er åtte av disse setene i hvert fly, og prisen du må betale for romsligheten er 1.400 danske kroner ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.