Her får du rimelig Michelin-mat

Stjernerestaurantene er gode, men dyre. Heldigvis anbefaler Michelinguiden også rimeligere spisesteder.

RIMELIG, GOD MAT: Glad i et godt måltid, men ikke stive priser? Michelin guider deg også til rimeligere spisesteder. Foto: Stine Okkelmo
RIMELIG, GOD MAT: Glad i et godt måltid, men ikke stive priser? Michelin guider deg også til rimeligere spisesteder. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kom nyheten om at den økologiske gourmetrestauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to lukrative stjerner i Michelinguiden. Det er første gang en nordisk restaurant smeller til med to stjerner direkte.

Ellers er det tre andre Oslo-restauranter som fikk én stjerne hver: Statholdergaarden, Restaurant Oscarsgate og Bagatelle, som for en stund siden gjenåpnet med ny kokk etter at Eivind Hellstrøm forlot skuta.

Feinschmecker har hatt stjerne i 19 år, men fikk ingen i denne omgang, og mistet dermed sin stjernestatus.

Det finnes sikkert utmerkede restauranter i resten av landet, også, men Michelin-anmelderne holder seg til Oslo og omegn når de er i Norge, dessverre.

Michelinguiden regnes som den mest anerkjente restaurantguiden i verden. Den er ment som en reiseguide, og mens én stjerne betyr at restauranten er eksepsjonelt bra i sin kategori, betyr to stjerner at restauranten er verdt en omvei, og tre stjerner indikerer at restauranten er verdt en reise i seg selv.

Michelin = dyrt?

Det lukter selvsagt ganske stive priser av en michelinstjernerestaurant. På Maemo finnes bare en nirettersmeny til 1.250 kroner - med vinpakke blir det 2.300 kroner per mage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer