Her får du rimelig Michelin-mat

Stjernerestaurantene er gode, men dyre. Heldigvis anbefaler Michelinguiden også rimeligere spisesteder.

RIMELIG, GOD MAT: Glad i et godt måltid, men ikke stive priser? Michelin guider deg også til rimeligere spisesteder. Foto: Stine Okkelmo
RIMELIG, GOD MAT: Glad i et godt måltid, men ikke stive priser? Michelin guider deg også til rimeligere spisesteder. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kom nyheten om at den økologiske gourmetrestauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to lukrative stjerner i Michelinguiden. Det er første gang en nordisk restaurant smeller til med to stjerner direkte.

Ellers er det tre andre Oslo-restauranter som fikk én stjerne hver: Statholdergaarden, Restaurant Oscarsgate og Bagatelle, som for en stund siden gjenåpnet med ny kokk etter at Eivind Hellstrøm forlot skuta.

Feinschmecker har hatt stjerne i 19 år, men fikk ingen i denne omgang, og mistet dermed sin stjernestatus.

Det finnes sikkert utmerkede restauranter i resten av landet, også, men Michelin-anmelderne holder seg til Oslo og omegn når de er i Norge, dessverre.

Michelinguiden regnes som den mest anerkjente restaurantguiden i verden. Den er ment som en reiseguide, og mens én stjerne betyr at restauranten er eksepsjonelt bra i sin kategori, betyr to stjerner at restauranten er verdt en omvei, og tre stjerner indikerer at restauranten er verdt en reise i seg selv.

Michelin = dyrt?

Det lukter selvsagt ganske stive priser av en michelinstjernerestaurant. På Maemo finnes bare en nirettersmeny til 1.250 kroner - med vinpakke blir det 2.300 kroner per mage.

Men visste du at Michelinguiden også anbefaler rimeligere restauranter?

VERDT EN TUR: Brasserie Lille B er en av tre rimeligere restauranter som får utmerkelse i Michelinguiden. Foto: Lille B
VERDT EN TUR: Brasserie Lille B er en av tre rimeligere restauranter som får utmerkelse i Michelinguiden. Foto: Lille B Vis mer

Joda, guiden er full av anbefalinger for deg med et strammere matbudsjett. Etter stjernestatus er det beste å få merket Bib Gourmand, som betyr at stedet gir god valuta for pengene.


I Oslo mener Michelinguiden at det er tre restauranter som kvalifiserer til Bib Gourmand-utmerkelsen. Den ene er Oro Bar & Grill (altså ikke Oro Restaurant), som får stempelet Bib Gourmand, og en saks, som indikerer hvor sjarmerende stedet er. Her anbefales gravlaksen og den spanske skinken spesielt.

Den andre restauranten er Restaurant Eik (ikke restaurant Eik Annen Etage), som får to sakser, og dermed regnes som hakket mer sjarmerende enn Oro Bar & Grill.

Den tredje og nye inn på lista er Brasserie Lille B, lillebroren til Bagatelle, som befinner seg vegg i vegg.

På disse restaurantene er prisnivået ganske hyggelig. På Restaurant Eik får du en trerettersmeny til 375 kroner, med tilhørende vinpakke til 335 kroner. På Oro Bar & Grill koster hovedrettene fra 200 kroner. Lille B har hovedretter ned til 185 kr.

DinSide lagde for et par år siden to uhøytidelige guider til billige og bra restauranter i Oslo (vi er jo ikke mateksperter). Les dem her:

Spis billig og bra i Oslo

Bra mat til en billig penge i Oslo

Sjekk Michelinguiden før du reiser

Skal du ut på tur bør du altså sjekke Michelinguiden og se hvilke spisesteder som anbefales i byen du skal. Ikke overraskende er det drøssevis med michelinanbefalte restauranter over hele Frankrike, for guiden er jo opprinnelig fransk.

Men du kan også finne gode tradisjonelle landsbypuber i Storbritannia, eller finne ut hvor de beste pizzeriaene på Sicilia befinner seg.

Du finner Michelinguiden her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer