Tokyo har for andre året på rad fått tittelen som verdens beste kulinariske by. Det er den anerkjente Michelinguiden som står for kåringen.
Michelinguiden har inspektører som sendes ut anonymt for å bedømme smaken og kvaliteten på maten og personalets kunnskaper og service. Å ha én eller flere stjerner (tre stjerner er maksimum), gir en veldig høy status innen restaurantbransjen:
En stjerne: En svært god restaurant i sin kategoriTo stjerner: Usedvanlig god matlaging, verdt en omveiTre stjerner: Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise
Tokyo: En gal, gal by men du verden, så kul!
227 stjerner
Byen har til sammen fått hele 227 stjerner i Michelins 2009 Tokyo-guide, noe som er foran Paris, New York og London, skriver den britiske nettutgaven av telegraph.co.uk.
Den japanske hovedstaden har også hele ni restauranter med tre Michelinstjerner. Det er bare Paris som kan måle seg med dette.
Michelins Tokyo-guide blir publisert 5. desember. Neste års utgave for de europeiske storbyene blir utgitt på vårparten neste år.
Norske kokker er ikke helt bak mål, heller. Nylig vant kokkelandslaget det olympiske kokkemesterskapet. Kokkene arbeider til vanlig ved forskjellige restauranter i Norge. Se hvor en OL-kokk lager maten din.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger