Her finner du de største

Twin Towers var 415 og 417 meter, Eiffeltårnet er nesten 321 meter høyt, og verdens høyeste pariserhjul er per i dag 135 meter.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens største: London Eye

Jordbær-, pai- eller sushi-flight. Champagne- vin- eller øl-flight. Eller hva med å gifte deg 135 meter over London i en langsomt roterende pariserhjulsvogn? Mulighetene er mange for deg som leier din egen private vogn i London Eye – verdens største pariserhjul.

Milleniumshjulet i London stod ferdig i 1999, etter syv års planlegging og bygging. Det symboliserer turning of the century - eller århundreskiftet. Med sine 135 meter står det per i dag oppført som verdens høyeste pariserhjul i Guinness Rekordbok. Det er det fjerde største byggverket i London og det er 1/3 høyere enn Frihetsstatuen.

Pariserhjulet står på elven Thames’ bredd, og det påstås at du på en klar dag kan se 40 kilometer av gårde. Hjulet har 32 vogner som hver for seg tar 25 passasjerer – og som er utstyrt med varme for kalde dager og klimaanlegg for varme dager. Hele rundturen tar en halv time, men dersom du ønsker å ta en rundtur, bør du bestille plass på forhånd. Oppmøte er minst 30 minutter før avreise.

Japan

Japan har flere pariserhjul som underveis i pariserhjulets historie har kunnet pryde seg med tittelen verdens største pariserhjul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer