Her finner du Europas reneste badevann

Og det er ikke det verste stedet å dra på badeferie, heller...

Kypros har de reneste strendene av alle EU-landene. Foto: Markos Foutas
Kypros har de reneste strendene av alle EU-landene. Foto: Markos Foutas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du bade i Europas reneste vann? Da er det til Kypros du bør legge ferien.

Det kommer frem etter at EU-kommisjonen har testet badevannet på flere enn 21.400 omrpder i hele EU (Norge er ikke med).

Se også: Norges vakreste strender

Hele 98,2 prosent av Kypros' strender besto vanntesten. 111 badeområder over hele landet ble sjekket. Bereiste middelhavsturister er sikkert ikke overrasket over dette, for Kypros har hele 53 strender med blått flagg. Se listen over dem her.

Men Kypros er ikke det eneste landet som kan lokke med rent badevann. For Hellas' del besto 97,7 prosent av strendene som ble sjekket testen. Det samme gjorde 96,3 prosent av strendene som ble testet i Frankrike, og 94,3 prosent av Maltas strender.

En av Middelhavets flotteste badeområder finner du i Malta - Den blåp lagune er betagende vakker. Les mer om ferie på Malta og se bilder fra Den blå lagune her: Malta - Middelhavets magnet.

Mange klarte seg bra

Det kan også nevnes at både i Italia, Portugal, Tyskland, Sverige og Finland besto mer enn 80 prosent av strendene som ble sjekket testen.

Se også: Sveriges beste strender

Se kartet som viser hvor strendene er renest her.

Se og gjøre på Kypros

Kypros kan lokke med et flott klima som gjør at sesongen varer til langt utpå høsten. Kombinert med et utall flotte strender gjør det Kypros til en klar favoritt for alle som liker å forlenge sommeren. Ellers er Kypros kjent for sine kulinariske tradisjoner og sin rike historie. Her er et knippe opplevelser som venter deg i Kypros:

Paphos Dette utendørsmuseet av en by står på UNESCOS verdensarvliste. Få med deg de arkeologiske utgravingene av den antikke byen Nea Paphos, kongegravene som består av rundt 600 graver som ble utgravd i perioden 400 f.Kr. til 200 e.Kr.

Nicosia Kypros er delt i to, en tyrkisk- og en greskekypriotisk del, og grensen går gjennom hovedstaden Nicosia. Bykjernen i den greskkypriotiske delen er omringet av venetianske murer fra 1500-tallet. Her finnes flotte museer, kirker og masse butikker og restauranter.

Kjærlighet på Afrodites klippe Kjærlighetsgudinnen Afrodite steg opp av vannet ved Petra tou Romiou og den som knyter et lommetørkle rundt en gren ved Afrodites klippe skal etter sigende møte sin store kjærlighet.

Aktiv ferie Vannsport, paraseiling, dykking, rocket- og bungeejumping. Det varme klimaet inviterer til utendørsaction. Husk også at Kypros har flotte fjell som er ypperlige for vandreturer - når det ikke er for varmt.Kypros på nett: Visit Cyprus

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer