Her finner du Europas reneste badevann

Og det er ikke det verste stedet å dra på badeferie, heller...

Kypros har de reneste strendene av alle EU-landene. Foto: Markos Foutas
Kypros har de reneste strendene av alle EU-landene. Foto: Markos Foutas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du bade i Europas reneste vann? Da er det til Kypros du bør legge ferien.

Det kommer frem etter at EU-kommisjonen har testet badevannet på flere enn 21.400 omrpder i hele EU (Norge er ikke med).

Se også: Norges vakreste strender

Hele 98,2 prosent av Kypros' strender besto vanntesten. 111 badeområder over hele landet ble sjekket. Bereiste middelhavsturister er sikkert ikke overrasket over dette, for Kypros har hele 53 strender med blått flagg. Se listen over dem her.

Men Kypros er ikke det eneste landet som kan lokke med rent badevann. For Hellas' del besto 97,7 prosent av strendene som ble sjekket testen. Det samme gjorde 96,3 prosent av strendene som ble testet i Frankrike, og 94,3 prosent av Maltas strender.

En av Middelhavets flotteste badeområder finner du i Malta - Den blåp lagune er betagende vakker. Les mer om ferie på Malta og se bilder fra Den blå lagune her: Malta - Middelhavets magnet.

Mange klarte seg bra

Det kan også nevnes at både i Italia, Portugal, Tyskland, Sverige og Finland besto mer enn 80 prosent av strendene som ble sjekket testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer