Her flyr verdens største papirfly

Klarer du å brette et like stort fly, er du god.

INGEN PASSASJERER: Papirflyet «the desert eagle» hadde heldigvis ingen passasjerer om bord da det ble testet. Foto: YouTube
INGEN PASSASJERER: Papirflyet «the desert eagle» hadde heldigvis ingen passasjerer om bord da det ble testet. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Pima Air & Space Museum i Tucson, Arizona, som står bak «det store papirfly prosjektet», som ble testet ut i ørkenen 21. mars i år.

Parpirflyet «the desert eagle» var 13,7 meter langt og hadde et vingespenn på 7,3 meter, ifølge designboom.com

Flyet ble laget av bølgepapp, og var ingen lettvekter. 362,9 kilo totalt, men forøvrig var det en identisk kopi av et fly som 12-åringen Arturo Valdenegro nylig brukte til å vinne en papirflykonkurranse.

>>> Kan du dette flysetetrikset?

Krasjet etter ti sekunder

Det sier seg selv at det ble vanskelig å kaste dette flyet ut av et vindu, som man normalt ville ha gjort med et vanlig papirfly. Derfor ble «the desert eagle» først tauet i luften av et helikopter opp til 2.700 fots høyde, hvor det deretter fikk sveve fritt.

Flyet fløy i cirka ti sekunder med en maksfart på 161 kilometer i timen før det krasjlandet.

Se video:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer