Her føler vi oss snytt

Smått og dyrt, men likevel handler vi som tulllinger.

Her føler vi oss snytt
Publisert
Sist oppdatert

Én milliard i året? En undersøkelse avdekker tall som kan tyde på at nordmenn handler som gale i minibaren.

- Det virker som om nordmenn på tur ikke klarer å holde seg unna minibarene, sier informasjonsdirektør Alison Couper hos Hotell.com.

Nettjenesten har gjennomført en undersøkelse i åtte europeiske land, og her avdekkes det at et mulig gjennomsnittlig forbruk i minibaren er 75 kroner for norske hotellgjester.

Om dette var representativt for alle norske hotellreisende, ville det tilsvare et forbruk på én milliard norske kroner i minibarer verden over. Men siden undersøkelsen kun omfatter 3000 respondenter fra åtte land, er den ikke representativ.

Les også: Hotellsvindel - ikke la deg lure

"Minibar-meddling"

Etter to centiliter med søt glede, kommer den sure regningen. Og skal vi tro resultatene fra denne undersøkelsen, sniker norske hotellgjester seg gjerne unna. (Tett bak på uærlighetslisten følger tyskerne og spanierne, mens de mest ærlige, i følge dem selv, er danskene.)

20 prosent av de norske deltakerne i undersøkelsen innrømmer at de har prøvde å snylte i minibaren (minibar-meddling). 16 prosent av de spurte har erstattet innhold i minibaren med billigee butikkjøpte varer (noe som er enklere sagt enn gjort: Produktene kommer gjerne i spesialstørrelser, og er av merker som ikke nødvendigvis føres hos butikken på hjørnet), og 4 prosent har prøvd å lure vektsensorene som enkelte hoteller benytter for registrering av forbruk i minibaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer