Her føler vi oss utrygge

Afrika oppleves som et utrygt reisemål, mens Norge og Norden er det tryggeste som finnes ...

Publisert
Sist oppdatert

Trygg Vesta har gjennomført en undersøkelse om hva nordmenn anser som trygge feriemål. Afrika er det reisemålet fra utvalget som skårer dårligst på trygghetsstatistikken; kun 17 prosent av de spurte anser dette som et trygt sted å reise.

Les også: Kenya trenger turister

I den tryggeste enden av skalaen, altså stedene som oppleves som de mest trygge av flest, finner vi Norge og Norden.

Som du kan se av tabellen, anses Australia og New Zealand som et tryggere reisemål enn USA.

Her føler vi oss trygge
PlasseringLandProsent
1Norge98
2Norden96
3Australia og New Zealand90
4Vest-Europa84
5USA og Canada80
6Øst-Europa50
7Asia39
8Mellom- og Sør-Amerika38
9Afrika17


- At mange nordmenn er usikre på tryggheten ved USA som reisemål har trolig sammenheng med det politiske bildet, i tillegg til at norske medier ofte refererer til hendelser som kriminalitet etc i Statene. Vi hører ikke like mye om Australia og det virker derfor kanskje mer fjernt og trygt i forhold til omfanget av kriminalitet, trusler om terror osv. Samtidig er landet blitt et svært populært studiested for mange norske unge, reiseskadesjef sier Leif Olav Mjelde.

Trygg Vestas undersøkelse viser også at kvinner og unge er mer kritiske til sikkerhetssituasjonen i USA, enn menn er. Trønderne ser også mer positivt på tryggheten rundt om i verden enn gjennomsnittet av resten av befolkningen, mens nordlendingene er mer skeptiske enn gjennomsnittet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer