Flyreiser:

Her går det galt

Tusenvis gjør denne feilen i sommer.

PASS PÅ TIDEN: Mange kommer for sent til flyplassen, og skaper problemer for seg selv før flyavgang. Foto: Odd Roar LangeS
PASS PÅ TIDEN: Mange kommer for sent til flyplassen, og skaper problemer for seg selv før flyavgang. Foto: Odd Roar LangeS Vis mer
Publisert

Du har sikkert sett dem: Flypassasjerer som løper mot sikkerhetskontrollen med lett paniske blikk mot den lange køen. De frykter at turen ryker fordi de bommet på tida, og nå skjer det snart igjen.

Det er nemlig straks klart for sommerens første store sommerutfart på norske flyplasser, og da er det i gang.

For mange blir det en hektisk og problematisk start på ferien fordi de feilberegner tida de trenger for å komme seg om bord i flyet. Tabben gjentar seg gjennom hele sommeren.

I glemmeboka

En av årsakene er at veldig mange har reist mye mindre med fly enn før pandemien. De har glemt hva som er lurt og hva som ikke er så lurt.

- Mange passasjerer har mistet mye reisekompetanse og erfaring, sier Vibeke Krogh Erikstad, sjef for kunderelasjoner i Norwegian.

Det samme har flyselskapene både i Norge og Europa ettersom de har mistet mange erfarne medarbeidere på grunn av nedbemanning under pandemien.

Å få disse tilbake igjen til flyplassene har vist seg mye vanskeligere enn mange trodde.

Møt opp tidligere

Dermed lider mange flyplasser av for få ansatte i forhold til veksten i passasjerantallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer