London og storbyferie

Her går mest av feriebudsjettet på shopping

Bangkok er byen som trekker flest utenlandske besøkende – men det er i London vi bruker mest penger på shopping.

LONDON ER MEST POP I EUROPA: Bangkok er den storbyen som får aller mest tilreisende, med 19,41 millioner besøkende i 2016 - men London er en god nummer to - og aller størst i Europa - med 19,06 millioner besøkende. Det er også i London vi bruker mest av feriebudsjettet på shopping. Men hurra: Det er også en av byene hvor vi bruker aller minst på transport. Foto: Kristin Sørdal
LONDON ER MEST POP I EUROPA: Bangkok er den storbyen som får aller mest tilreisende, med 19,41 millioner besøkende i 2016 - men London er en god nummer to - og aller størst i Europa - med 19,06 millioner besøkende. Det er også i London vi bruker mest av feriebudsjettet på shopping. Men hurra: Det er også en av byene hvor vi bruker aller minst på transport. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Ryanair startet å fly fra Oslo Lufthavn, har priskrigen ført til at det har blitt billigere for nordmenn å fly til den britiske hovedstaden.

En fersk undersøkelse fra reisebyrået Ticket viser også at stadig flere nordmenn velger å legge storbyreisen til nettopp London – som skyver den tidligere storfavoritten København ned på 3. plass og seiler opp som toppfavoritt på listen over de mest populære storbyreisemålene i høst.

Og det er ikke kun nordmenn som elsker London:

Bangkok er best – men det er i London det er shoppingfest

MasterCard presenterer hvert år en liste med de mest populære destinasjonsbyene i verden. Bak rangeringen ligger tall på internasjonale ankomster, overnattinger og forbruket de reisende har på destinasjonen.

  • #1: Bangkok er den mest populære destinasjonsbyen med flest internasjonale overnattinger: Byen hadde 19,41 millioner besøkende i 2016 – og man forventer en vekst på 4 prosent i løpet av 2017.
  • #2: London er en god nummer 2: 19,06 millioner overnattinger i 2016 – og der forventer man en vekst på 5 prosent innen utgangen av året.
  • #3: Paris tar 3.-plassen, men den franske hovedstaden er ganske langt bak London og Bangkok: De hadde 15,45 millioner overnattingsgjester i 2016.
  • #4 & 5: Dubai tar 4.-plassen og Singapore 5.-plassen – og det er Dubai som får den største popularitetsveksten: Der skal antallet overnattingsgjester øke med 7,7 prosent i løpet av året.

Av de 20 mest besøkte byene på lista, er det London som vinner shoppingen: Der er der vi bruker den største andelen av feriebudsjettet på shopping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer