Her gjelder det å holde seg på matta

Britisk par risikerer ett års fengsel for strandsex.

Det straffer seg å vise følelser på ferie i Dubai ... Foto: Colourbox
Det straffer seg å vise følelser på ferie i Dubai ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et britisk par ble arrestert på en strand i Dubai en tidlig morgen i juli i år. Politimannen som arresterte dem, påstår at de hadde sex på offentlig sted. Nå står paret tiltalt for sex utenfor ekteskapet, usømmelig oppførsel på offentlig sted, og for drukkenskap på offentlig sted. Dette skriver avisen USA Today.

Paret har blitt holdt i Dubai etter hendelsen, uten mulighet til å reise hjem til Storbritannia. De risikerer to års fengsel, om de blir dømt etter tiltalen. Paret påstår selv at de ikke er skyldige etter den alvorlige tiltalen, men erkjenner til klemming og kyssing.

Turister må følge landets lover, om enn hvor konservative de må synes for europeere. Det er forbudt å vise hengivenhet på offentlig sted i Dubai, herunder kommer berøring, klemming og kyssing.

En britisk mann ble også fengslet tidligere i år, for å ha fotografert damebein oppunder skjørtene på intetanende kvinner på et kjøpesenter.

TEST DEG SELV: Dustelover verden rundt

Nakenhet er fy-fy

Samme måned som det britiske paret ble arrestert, meldte også politiet i Dubai at de hadde arrestert 79 stykker, for det meste turister, for toppløs solbading, nakenhet og andre usømmelige gjerninger. Les mer i artikkelen Ikke skift på stranden.

Omgår regelverket ...

Befolkningen i de arabiske landene har et strengt regelverk å forholde seg til, når det kommer til kvinners rettigheter og omgang mellom kjønnene. Men det er ikke verre enn at araberne finner veier å omgå de strenge lovene på, som fritar dem fra straffeforfølgelse. Arabiske menn inngår eksempelvis turistekteskap med indonesiske kvinner, for å kunne ha sex med dem utenfor ekteskapet. Etter ferien, oppheves ekteskapet, og araberen går fri for ansvar. Les mer i artikkelen Arabere på sexferie i Asia.

Flere saker om arabiske land:
Tillater enslige kvinner på hotell
Forbyr rødt rundt Valentine

Dustelover verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer