Her har hotellprisene sunket mest

I disse byene får du sove billigere enn i fjor.

BILLIGERE: Det har blitt billigere å få hotellrom på Reykjavik. Du sparer cirka 164 kroner sammenlignet med i fjor. Foto: wikipedia.com
BILLIGERE: Det har blitt billigere å få hotellrom på Reykjavik. Du sparer cirka 164 kroner sammenlignet med i fjor. Foto: wikipedia.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellromprisene har begynt å øke igjen for første gang på tre år. Siden 2007 har det blitt en gjennomsnittlig økning på to prosent, viser en ny undersøkelse utført av Hotels.com, som er en av verdens største hotellsøktjenester.

Likevel er det ikke bare velstand for hotellkjedene, og verst gikk det med Abu Dhabi, hvor et hotellrom har blitt 46 prosent billigere i løpet av ett år.

Ifølge pressemeldingen skyldes dette flere faktorer, blant annet er flere nye hoteller åpnet, noe som betyr en økning i antall hotellrom. Det har også vært færre turister i Abu Dhabi på grunn av den økonomiske situasjonen i verden.

Er prisene riktig? Forbrukerombudet sjekker Hotels.coms priser

Spar 164 kroner natten

Reykjaviks hotellpriser har også gått ned en del siden i fjor. Nå har det i snitt blitt 164 kroner billigere natten for turistene. Dersom du bor en uke på hotell i Reykjavik, kan du altså spare cirka 1.148 kroner sammenlignet med fjorårets priser. Dette har ikke skjedd uten grunn. Island ble hardt rammet av finanskrisen, og den islandske kronen raste i verdi sammen med prisnivået på både varer og tjenester. Ikke uten grunn at DinSide i januar mente at Island burde være ett av årets heteste reisemål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer