Her har vennene dine reist

Tripadvisor og Facebook gir deg full oversikt.

Trenger du tips til hvor ferien skal tilbringes? Spør vennene dine, da vel! Nå finnes det gratistjenester som lett lar det se hvor dine venner har vært på tur. Foto: Kim Jansson/Colourbox og Tripadvisor
Trenger du tips til hvor ferien skal tilbringes? Spør vennene dine, da vel! Nå finnes det gratistjenester som lett lar det se hvor dine venner har vært på tur. Foto: Kim Jansson/Colourbox og Tripadvisor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på tur til det store utland, kan det være smart å få noen tips fra noen som faktisk har vært der. Enda bedre er det om du kjenner vedkommende, så du vet om dere har samme smak og liknende.

Et av verdens største reisenettsteder, Tripadvisor, har samarbeidet med Facebook om å lage en oversikt over hvor vennene dine har vært. Slik kan du enkelt vite hvem du skal spørre om råd, dersom du skal bestille tur til Spania, Tyrkia, USA - eller hvor du enn har lyst til å reise.

Er du innlogget på Facebook og besøker Tripadvisor.com, vil du få opp et kart som forteller deg hvor dine Facebook-bekjente har vært. Du kan velge et konkret reisemål, og se hvilke av dine venner som har vært der, eller så kan du velge enkelte venner, og se hvor disse personene har vært på tur.

Slik får de informasjonen

Det store spørsmålet er hvordan Tripadvisor vet hvor du har vært. Svaret er enkelt: Vennene dine har gitt nettstedet tilgang til denne informasjonen.

Gjennom Facebook-applikasjonen «Cities I've visited» har Facebook-brukere i lang tid plottettinn sin egen skryteliste over hvor de har vært på tur, hvor de har bodd og hvor de har lyst til å dra. Det er denne informasjonen Tripadvisor bruker for å kartlegge dine venners reiseerfaringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer