CORONA-SOMMEREN:

Her kan det bli grønt

Nå kommer svaret.

DRØMMEN OM KRETA: Selv om de fleste blir hjemme i sommer, er det mange som drømmer om strandlivet, som her på Kreta . Foto: Halvard Alvik / NTB
DRØMMEN OM KRETA: Selv om de fleste blir hjemme i sommer, er det mange som drømmer om strandlivet, som her på Kreta . Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frankrike, Italia, Hellas, Danmark og Tyskland er nå blant de grønne områdene på smittekartet fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC.

Fra 5. juli følger Norge EUs terskel for innreisekarantene. Man slipper dermed innreisekarantene når man kommer hjem fra land i EØS/Schengen og Storbritannia med færre enn 50 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Mindre enn 4 prosent av alle koronatestene må også være negative.

Folkehelseinstituttet oppdaterer sitt smittekart fredag. De gjør sin egen vurdering av de europeiske smittetallene, og det er dermed ikke gitt at deres kart samsvarer med ECDCs.

Fredag kommer også FHI med sine vurderinger av smittesituasjonen på enkelte europeiske øyer. Dermed får vi vite om det blir lov med reiser til for eksempel Kreta eller Mallorca.

EUs kart oppdateres torsdag

Allerede torsdag kommer det imidlertid en pekepinn på hvilke land dette kan gjelde. Da oppdaterer Det europeiske smittevernbyrået ECDC sitt smittevernkart. Trolig skjer dette torsdag ettermiddag.

Flere av de greske øyene er per nå grønne på dette kartet, mens Kanariøyene er røde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer