Fly i sommer

Her kan det bli kø

Fredag blir den travleste utreisedagen ved Oslo Lufthavn så langt i år.

POPULÆR UTREISEDAG: Fredag 7. juni blir årets foreløpig travleste dag på Oslo Lufthavn. Foto: Avinor
POPULÆR UTREISEDAG: Fredag 7. juni blir årets foreløpig travleste dag på Oslo Lufthavn. Foto: Avinor Vis mer
Publisert

Skal du ut og reise til helgen? Da gjør du lurt i å forberede deg, anbefaler Avinor ved Oslo Lufthavn. Fredag 7. juni blir nemlig den travleste reisedagen så langt i år ved Norges største flyplass.

Over 100.000 personer skal ut og fly fredag før pinse.

– Den store sommerferieutfarten starter tidligere enn folk forventer og allerede fredag 7. juni får vi den travleste dagen så langt i 2019. Derfor anbefaler vi folk å beregne litt ekstra tid slik at man unngår stress og kan starte ferien på flyplassen, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen, i en pressemelding.

Også neste fredag, 14. juni, forventer Avinor stor pågang og over 100.000 reisende ved Oslo Lufthavn.

Husk pass

De ber reisende som skal fly ut fra Oslo Lufthavn førstkommende fredag om å komme forberedt. Blant annet oppfordrer Andersen til å beregne litt ekstra tid fordi den store pågangen kan føre til at det blir noe kø.

– Politiets grensekontroll bemannes utifra forventende trafikktall, men noe kø kan det bli på store utreisedager. Derfor anbefaler vi folk å beregne litt ekstra tid også her, sier hun i pressemelding.

En annen viktig ting å huske, er pass. Skal du reise til, eller kommer fra et land utenfor Schengen-området, må du gjennom grensekontrollen, og da må du ha med pass.

Skal du ut og reise i ferien og har ennå ikke skaffet nytt pass, begynner det å haste. Så langt i år har det vært rapporter om store passkøer ved flere av passkontorene i landet.

Disse dagene blir det flest reisende

Dager med flest reisende i juni og juli ved Oslo Lufthavn:

  • Fredag 7. juni
  • Fredag 14. juni
  • Mandag 17. juni
  • Fredag 28. juni
  • Fredag 12. juli

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer