Nytt pass

Her kan du få time

Stor pågang for pass før ferien.

NYTT PASS: Anslagsvis 1 million nordmenn trenger nytt pass. Ved flere passkontorer i landet er kapasiteten sprengt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
NYTT PASS: Anslagsvis 1 million nordmenn trenger nytt pass. Ved flere passkontorer i landet er kapasiteten sprengt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og reise i sommer og har behov for nytt pass, lønner det seg å være rask. Ved flere pass- og ID-kontorer i Norge kan det være vanskelig å få time i juni, men også i juli.

Tall fra tidligere i år tyder på at rundt en million nordmenn trenger nytt pass.

Et raskt søk for timebestilling for pass og nasjonalt ID-kort på politiets nettsider, viser at kapasiteten er sprengt ved Grønland politistasjon i Oslo. Hverken i juni, juli eller august finner vi ledige timer.

Det betyr at osloborgere som trenger nytt pass eller ønsker å booke time for å bestille det nye nasjonale ID-kortet, blir nødt til å besøke en av nabokommunene.

På sine Facebook-sider tipser politiet om flere muligheter. Ved pass- og ID-kontoret i Grålum i Sarpsborg er det ledig kapasitet, og er du heldig kan du til og med få time på dagen.

– Det er også ledige timer i Ski og Lillestrøm, og det blir fortløpende lagt ut nye, skriver politiet.

Dinside har også sjekket kapasiteten ved passkontorene i Sandvika og Drammen, som er blant de nærmeste alternativene for osloborgere.

Førstnevnte har i skrivende stund ingen ledige timer i juni, men det er flere muligheter i juli og august. Drammen politistasjon har flere ledige timer i alle tre sommermånedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer