Her kan du røyke på flyturen

Det blir stadig færre flyselskaper som tillater deg å røyke om bord. På flyvninger i Europa er det knapt noen igjen. Til noens glede og andres forargelse…

Publisert

Det finnes et utall lister over flyselskap som ikke lenger tillater røyking om bord på flyene. Vi har laget listen over flyselskapene som fortsatt tillater røyking. Reiser du fra Oslo er det fire flyselskap å velge mellom:

Aeroflot i særklasse

Det kommer vel ikke som noen bombe: Hos Aeroflot kan du fortsatt røyke så mye du vil om bord på de aller fleste flygninger. Vi snakket med salgssjef Trond Syversen:

- Vi vet at mange velger oss bevisst fordi de vet man kan røyke om bord. Spesielt når man skal østover til for eksempel Asia. Mange synes ni-ti timer i fly er veldig langt uten å kunne ta seg en sigarett. Vi flyr direkte fra Oslo til Moskva – og herifra finnes det et bredt rutenett videre til hele Asia med Aeroflot. Også på vår andre rute fra Gardermoen, til St. Petersburg, har man fortsatt lov til å tenne seg en sigarett.

-Finnes det ingen røykeforbud på deres fly?

- Så vidt meg bekjent er det kun på rutene fra Moskva til Warszawa og Helsingfors at det er innført full røykestopp, avslutter Syversen.

Røyk er inn – alkohol er ut

Det andre flyselskapet hvor du har lov til å røyke etter take-off fra Gardermoen er Sharouk Air som turoperatøren Pyramidene benytter på sine flygninger til Egypt, nærmere bestemt til Hurghada og Sharm el Sheik. Vær imidlertid klar over er at selv om det er lov til å røyke om bord, er en annen synd totalforbudt: Alkohol! Salgskonsulent Vigdis Fiske hos Pyramidene forklarer dette med den muslimske besetningen om bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer