Ut å fly i sommer?

Her kan du se om du må regne med mye folk når du skal reise i sommer

I dag er sommerens travleste dag på Oslo Lufthavn, med over 100.000 reisende. Men hvordan er det den dagen du skal ut å reise? Må også du ta høyde for ekstra mye folk og risiko for kø? Eller reiser du den ene ukedagen da alt er mye bedre ...?

DU BLIR IKKE ALENE PÅ FLYPLASSEN: Fredag 16. juni ligger an til å bli sommerens travleste dag på Oslo lufthavn, med over 100.000 reisende. Men det blir generelt mye folk her, om du ikke reiser på den ene ukedagen hvor det er MYE mindre folk, da! Sjekk trafikktallene for DIN avreisedato nedenfor, så ser du hva du kan forvente deg av eventuell kø. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DU BLIR IKKE ALENE PÅ FLYPLASSEN: Fredag 16. juni ligger an til å bli sommerens travleste dag på Oslo lufthavn, med over 100.000 reisende. Men det blir generelt mye folk her, om du ikke reiser på den ene ukedagen hvor det er MYE mindre folk, da! Sjekk trafikktallene for DIN avreisedato nedenfor, så ser du hva du kan forvente deg av eventuell kø. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Oslo Lufthavn har mye nytt å by på dersom du ikke har vært der siden åpningen av den nye terminalen. Det er både nye spisesteder, nye vrimleområder, nytt system ved innsjekking, nye taxfreebutikker - og mye annet.

Vi anbefaler deg å sjekke ut videoen lenger nede i artikkelen, som viser litt av nyhetene på flyplassen.

Men uansett om du har tenkt å spise på flyplassen eller om du har med deg din egen mat: Det er noen dager i sommer du må forvente mer folk på flyplassen enn andre.

Fredag 16. er sommerens travleste

- Fredag er den dagen vi forventer flest reiser i sommer og da er det ventet over 100.000 reisende til og fra Oslo lufthavn. Heldigvis har vi nesten doblet terminalarealet, så vi er godt forberedt til å møte sommeren, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen, til Dinside.

De foreløpige tallene sier at drøye 101.500 mennesker skal fly til eller fra Oslo lufthavn fredag.

Dette er nesten rekord: Det har bare skjedd én gang tidligere at det har vært over 100.000 passasjerer gjennom Oslo lufthavn på én dag, og det var 28. april i år, dagen etter åpningen av den nye terminalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer