Her kan du svømme med hai

Fra Australia til Afrika og fra hvalhai til hvithai: Her er steder du kan svømme med hai.

Publisert
Sist oppdatert

Sør-Afrika

Sør-Afrikas kyst er blitt en populær destinasjon for spenningssøkere som ønsker seg nærkontakt med hai. Her er det til og med muligheter for å bivåne foring av hvithaiene – fra havbunnen, kun iført behørig dykkerutstyr. Kun for de mest interesserte og mest vågale, vil vi si. Men det er muligheter for litt "tryggere" haiopplevelser også; som dykking i bur.

Stedet for hvithaiekspedisjoner i Sør-Afrika er noe som kalles "Shark Alley". Dette er en smal kanal mellom Geyser Rock og Dyer Island på kysten utenfor kysten av Gansbaai. Dette er regnet som hvithaiens hjemsted; her jakter de på de store koloniene med pelssel som bor i området.

Høysesong er mai til oktober.

Belize

Belize er kjent for sine fantastiske dykkemuligheter; litt utenfor kysten ligger det største barriererevet på den vestlige havlkule. Her skal du visstnok kunne svømme med haier i trygge omgivelser, i undervannsparken Hol Chan Marine Reserve. Her skal haiene og rokkene være så vant til mennesker at de er totalt ufarlige.

Beste tid er februar til april.Ekstern lenke: Les mer om Belize her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer