Her kan du teste øl for en hundrings

Ja, det måtte selvsagt være i dejlige Danmark. Av: Trude Elisabeth Henrichsen

Prøvekit for 100 danske kroner. Foto: Visit Aalborg
Prøvekit for 100 danske kroner. Foto: Visit Aalborg Vis mer

Aalborg, byen ved Limfjorden, kan skilte med Danmarks lengste restaurant- og kafegate. Nå skal imidlertid et "Aalborg Christmas Beerwalk - kit" geleide deg trygt videre til andre hyggelige vannhull utenom den berømmelige Jomfru Ane gade.

Mer om Aalborg i reisereportasjen Essensen av Aalborg

Testglass i hånden

"Beerwalk-kit" inneholder et testglass (15 cl) samt en miniguide med kart til seks av byens skjenkesteder. Du inviteres også til å være med på kåringen av "Aalborg Beerwalk`s Pub of the year", - tilbakemeldingen gir du direkte via en kupong underveis.

En av pubene på ruten er sågar Cask Marque- akkreditert for sitt ølsortiment, noe som kan sammenlignes med å få tre Michelin- stjerner for en restaurant. Innehaver på The Wharf henter selv upasteurisert og ufiltrert øl i England for så å lagre det i riktig temperatur på dansk jord.

Få også med deg nordmenns juleøl-favoritt

- Nordmenn vet å sette pris på ekte øl, forteller tappemesteren.

- Vi har fast besøk av ulike ølklubber i Norge som kommer ned for å få seg en "real Ale" og en prat blant riktige kjennere. Testglasset gir en fin anledning til å teste ut nye merker.

Beerbike: Rullende bar i Nederland og Tyskland

Beerwalk-kit for 100 danske

Et Beerwalk-kit kan kjøpes hos VisitAalborg i Østerågade 8. Prisen er 100 danske kroner.

I desembermåned er det duket for en juleøltur, men også ellers i året er pakken tilgengelig. Kanskje noe å slå sammen med en tur til den store karnevalsfeiringen i Aalborg.

Testglasset kan fylles opp på følgende puber:

Ølsmaking på Søgaards Bryghus. Foto: Visit Aalborg
Ølsmaking på Søgaards Bryghus. Foto: Visit Aalborg Vis mer


London Pub - hyggelig engelsk stil med "rygning tilladt". Har 12 forskjellige fatøl på sitt ølsortiment, samt 75 flaskeøl fra 12 ulike land. Adresse: Boulevarden 7

The Irish House - her er spesialitetene Guinness, fotball og rugby på storskjerm. Live-musikk tre ganger i uken. Adresse: Østergade 25

The Wharf - et hellig sted for sanne ølkjennere. Har landets bredeste utvalg av fatøl. Adresse: Borgergade 16

John Bull - skilter med å ha Nordjyllands største utvalg av danske og utenlandske ølmerker. Live- musikk i helgene og Premier League på storskjerm. Adresse: Østerågade 20

Søgaards Bryghus - mikrobryggeri med 18 sorter øl. Tar du turen ned i kjelleren kan du selv følge bryggeprosessen. Adresse: C.W.Obels Plads 1 a

Old Games Pub - stedet for et mer modent publikum med godt utvalg av øl og whisky. Adresse: Ved Stranden 5

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer