Her kan du være naken på ferie

Vil du slippe overvekt på flyet? Unngå bleke striper i huden? Syns vått badetøy er no dritt? Naturistferie er kanskje tingen for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Har du et ønske om å kunne sole deg og bade deg uten tøy, er kanskje naturistferie din greie. Og da er det sannsynligvis en fordel å vite hvor det er greit å kaste fillene. Her hjemme og i resten av Europa er det godt med steder som er offisielt godkjente eller i alle fall regnet som sedvanegodkjente for den som vil nyte friluft uten tekstiler på.

I Norge og Sverige finnes det offisielle og uoffisielle nakenbad og fristrender, ofte er de skiltet. I Danmark er det langt friere, du bare innretter deg etter de som er i nærheten. Ellers finnes det godt med offisielt godkjente naturistsentre i Europa, samt et uttall fristrender og halvoffisielle naturiststrender.

- Det er en god blanding av folk som reiser på naturistferie. Fra unge par, via småbarnsforeldre til godt voksne. Hovedtyngden av våre gjester er i alderen 40 pluss, og det er naturlig nok ikke vanlig at familier med tenåringer reiser på denne typen ferie, forteller Marit Vike, daglig leder av Vidyreiser, et selskap som har solgt naturistferier til norske reisende i 20 år.

Råd for førstegangsnaturisten

Naturisme i Norge

Det finnes omkring 20 fristrender i Norge, i tillegg til mange uoffisielle steder du trygt kan la fillene falle uten å plage noen. Visste du forresten at verdens nordligste naturiststrand finnes i Nordland? Her er guiden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer