Bilferie

Her kommer du til stengte dører

Tissetrengte bilister vil møte stengte dodører mange steder i landet denne sommeren.

REDNINGEN ER IKKE NÆR: Mil etter mil i påvente av en rasteplass med toalett? Alle tørrtoalettene langs både riksveier og fylkesveier er stengt, på grunn av smittevernhensyn. Så da er det bare å kuske videre, på jakt etter en åpen dør ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix
REDNINGEN ER IKKE NÆR: Mil etter mil i påvente av en rasteplass med toalett? Alle tørrtoalettene langs både riksveier og fylkesveier er stengt, på grunn av smittevernhensyn. Så da er det bare å kuske videre, på jakt etter en åpen dør ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner kanskje følelsen: Minstemann eller du selv har hatt behov for «en tur på hjørnet» i milevis, men redningen i form av toalettfasiliteter lar vente på seg. Mil etter mil.

Når redningen endelig åpenbarer seg, kan krisen være stor dersom løpeturen fra bilen til nirvana ender opp i en låst dør.

Det er realiteten på mange rasteplasser rundt omkring i Norge nå.

På grunn av coronaviruset og smitteverntiltak, er nemlig mange rasteplasstoaletter stengt.

- Stengte tørrtoaletter

Ansvaret for rasteplasser og hvilke fasiliteter du finner der, er delt mellom Statens vegvesen og fylkeskommunene. Hvem som har ansvaret hvor, avhenger av hvilken vei det er snakk om.

Jørn Simonsen, avdelingsdirektør ved drift og vedlikehold i Statens vegvesen, sier til Dinside at Vegvesenet har ansvaret for vedlikehold av rasteplasser og toalettanleggene der, langs riksveinettet - mens det er fylkeskommunene som har ansvaret for rasteplasser og toalettene langs fylkesveiene.

- Toalettanleggene på våre rasteplasser har på de aller fleste steder innlagt helårsvann og er åpne og tilgjengelige hele året. Ved utbruddet av Covid-19 i mars måned ble det i tråd med anbefalinger og føringer fra sentrale helsemyndigheter innført forsterket renhold på toalettanlegg langs riksveinettet, forteller Simonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer